Wednesday, November 23, 2016

Intro-Procesul de creatie-Arta

   Cred ca ar fi un cliseu daca as spune ca marea majoritate a oamenilor nu inteleg ce inseamna arta si munca depusa in spate pentru a crea acest concept.
   In general, cuvantul "arta" este folosit de cineva sub forma de adjectiv pentru un anume lucru care face parte din aceasta categorie, fie muzica, fie dans, fie desen, etc... Insa, puterea de intelegere a conceptului propriu-zis de arta nu o au multi, uneori nici cei care fac asta.
   Stim foarte bine ca inspiratia nu vine la comanda, ci pur si simplu te trazneste intr-un moment in care nu ai chef de nimic, ori esti obosit, ori suparat, ori fericit, etc... ideea bazandu-se pe baza starii de spirit pe care o ai in momentul respectiv.
   Procesul de creatie nu este ceva prestabilit, nu are un anume tipar in niciun domeniu. In ziua de azi, daca vrei sa faci o impresie buna, trebuie sa vii cu ceva nou, ceva care sa dea omului care se uita la ce faci tu un vibe bun, dar in acelasi timp trebuie sa abordeze mesajul tau intr-un mod cat mai evident posibil, dar nu sa incerci sa i-l bagi omului pe gat fortat. Suna complicat, asa-i? Ei bine, in majoritatea cazurilor aceste lucruri sunt aranjate intr-un produs finit fara ca autorul sa isi dea seama.
   In fine, ideea principala pe care se bazeaza critica si viziunea asupra artei din ziua de azi este conceptul de "nou", privit din perspectiva unui receptor normal, pentru care mesajul sa fie clar si usor de descifrat, totul introdus intr-un lucru placut ochiului/urechilor.
   Cam atat, am putea sa mai dezbatem acest subiect, dar cred ca am reusit sa scot in evidenta faptul ca lumea s-a schimbat, si odata cu ea, si conceptul de arta.

No comments:

Post a Comment